MENU

Opskrifter / Bagværk

Fuldkornsspeltbrød

1 brød
Fuldkornsspeltbrød

175 g squash
50 g soltørrede tomater
50 g sorte oliven med sten
10 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
½ tsk Il Fornaio  Middelhavssalt
300 g fuldkorns speltmel
250 g Il Fornaio durummel
1 spsk tørret rosmarin

Saftigt langsomt hævet brød med fuldkorns speltmel og squash

Riv squashen groft. Skær tomaterne i tykke strimler. Fjerne stenene fra olivene og hak dem groft.

Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, fuldkorns speltmel og durummelet. Rør dejen godt og længe til den bliver sej, gerne på røremaskine. Dejen skal være klistret, så tilsæt ikke mere mel. Ælt squash, tomater og oliven i dejen. Hæld dejen op i en smurt 1 liters brødform og glat den ud på toppen med en våd dejskraber. Drys rosmarin på toppen. Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve til kanten, det kan tager op til 4 timer.

Stil forsigtigt brødet i en forvarmet ovn 200 grader og bag det i ca. 30 minutter til det lyder hult når du banker det i bunden. Lad brødet køle af på en bagerist.

TIP: Brødet holder sig dejlig saftigt i flere dage og er meget velegnet at riste.