Vores Varer / mel

Læs mere...

Vores mel er uden tilsætningsstoffer af nogen art. Det henter sine kvaliteter i den rige italienske muld og et gavmildt klima, som giver bløde kerner med perfekt væde. De mange solskinstimer i vækstsæsonen øger mængden af gluten i melet.

Gluten kan optage 2-3 gange sin egen vægt i vand, hvorfor mængden af gluten i melet er afgørende for melets evne til at optage vand, og give en elastisk dej.
 
Det høje indhold af gluten gør også dejen let at arbejde med uden store mængder gær. Langtidshævet brød med ingen eller kun lidt gær kræver også et højt indhold af gluten for at give et smagsfuldt og fugtigt brød. Brød bagt med ingen eller meget lidt gær holder sig også friskt i længere tid, hvorimod et brød bagt med meget gær skal spises når det er helt friskbagt.
  
Il Fornaios mel indeholder desuden ikke askorbinsyre. Askorbinsyre tilsættes i størstedelen af det danske mel for at ilte melet og øge brødvolumen. Vi anbefaler, at du i stedet hælder melet gennem en sigte og dermed opnår samme iltning som askorbinsyren kan give – bare mere naturligt.
 

Luk...