familien iacoponi

familien iacoponi

Vores jagt på gode råvarer og autentisk italiensk smag har ført os til den lille bjerglandsby Sequals, som ligger ved foden af Alperne i regionen Friuli. Her i den friske bjergluft ligger et lille pastabageri drevet af ægteparret Claudio og Maria Iacoponi, og deres fælles passion for hjemmelavet pasta.

Familien Iacoponi anvender kun de bedste råvarer. Der bruges friske økologiske æg, som slås ud lige før dejen blandes. Der er hele 23% æg i dejen, så når pastaen nedsænkes i det kogende vand, frigives straks en frisk duft af æg og modent korn. Den italienske hvede er rig på protein og smag, grundet de mange solskinstimer og tørre klima. Ingredienserne til pastadejen hældes i lidt efter lidt af parrets søn Federico, og derefter bliver pastaen presset. Den friske pasta lægges manuelt til tørre på trærammer, og herefter bages den ved lave temperaturer i hele to døgn.

Hvad betyder det for den færdige pasta, at den tørrer ved lav temperatur og i to døgn? Ved denne nænsomme proces går pastadejen i en form for dvale. ”Når den så koges, vækkes den til live”, forklarer Claudio. Bagning af pasta tager typisk i 3-6 timer, og når Claudio vælger ikke at haste med bagningen, skyldes det at han vil sit produkt det bedste. Hans mission er at komme helt tæt på den friske pasta i konsistens og smag, og kun ved ikke at haste, når han dette ambitiøse mål.


pappardelle med æg er produceret her:

Friuli V-G
Italien