Familien Filippini

Familien Filippini

Værdierne bag vores økologiske polenta

Der er ikke noget kynisk ønske om effektivisering bag den store stenkværn, som mølleren Filippino maler majsen på. Tværtimod sikrer den gamle traditionelle forarbejdning, at majsens næringsindhold er intakt, og at smag og fiberindhold bevares. Fremstillingen tager sin tid og det er denne omsorg for processen, der har ført til samarbejdet mellem den norditalienske møller og Il Fornaio.

Fra land til by – fra syd til nord

Italienerne elsker deres polenta. Majsgrøden hører oprindeligt til i det Norditalienske landkøkken og har været hverdagsmad længe før pastaens udbredelse. I de større familiedrevne landbrug, hvor der ofte var mange munde at mætte, blev den rygende varme polenta fordelt på en stor træplade, hvor alle spiste af samme portion. I dag er anvendelsen mere bred, og polentaen har også fundet vej til det nordiske køkkens dygtigste kokke. Vi er ikke i tvivl om at den høstgule grød fra Italien er kommet for at blive…


polenta er produceret her:

Lombardiet
Italien