MENU

Opskrifter / Bagværk

surdejsboller

8 stk
surdejsboller

3 g gær (kan undlades)
3 dl lunkent vand
2 dl surdej
1 tsk Il Fornaio Middelhavssalt
1 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
125 g Il Fornaio fuldkornshvedemel
300 g Il Fornaio durummel

 

Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej, salt, olie, fuldkornshvedemel og durummel. Rør dejen godt og grundigt med en ske eller på røremaskine i lang tid, ca. 15 min. Dæk skålen med køkkenfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det kan tage fra 2-4 timer.

Tag ca. 2 dl dej fra til surdej, kom det i et glas eller plastikbeholder. Form dejen til store boller med en ske eller form dem med hænderne. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med god mellemrum til at hæve, og lad dem hæve 45 min. Bag bollerne ved 230 grader varm i 15-20 minutter til de lyder hult når du banker dem i bunden. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Tip: Opbevar den surdej du har taget fra, til næste gang du bager, i køleskabet. Rør i den af og til og fodr den lidt med mel og vand indimellem.

Tip: Bollerne hæver endnu flottere op hvis du bager dem på en bagesten. Varm stenen op med ovnen til 230 grader.