MENU

Opskrifter / Pizza

Pizza Fritta

3 pizzaer
Pizza Fritta

3dl vand
15g gær
2 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
450g Il Fornaio hvedemel tipo 00
1,5 tsk Il Fornaio Middelhavssalt
1l olie til stegning

1 flaske Il Fornio Pastasauce rustica
3 kugler mozzarella
9 skiver parmaskinke
frisk basilikum

Det er mig en gåde, hvorfor denne ret ikke har bredt sig som en steppebrand. Men den har ikke vundet større indpas udenfor Napolis bygrænser.
Den kommer i to versioner. Den ene med fyldet i og den anden hvor det tilsættes efter. Jeg må personligt erkende, at jeg synes den sidstnævnte er klart nemmest at håndtere, når man ikke har en kæmpe frituregryde.

Gæren røres ud i vandet og olien tilsættes. Melet arbejdes ind i dejen. Ælt til dejen er smidig og let elastisk. Tager cirka 10 minutter. Tilsæt salt og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på bordet. Cirka 1 time. Del dejen i tre og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
Varm olien op i en sauterpande. Den skal være mellem 170-185 grader. Steg pizzabundene på hver side til de er gyldne. Tager 2-3 minutter.
Varm tomatsaucen op og fordel den over bundene. Herpå plukkes mozzarella og lægges skinken. Top den af med frisk basilikum.