MENU

Opskrifter / Bagværk

mandeltærte

1 tærte
mandeltærte

1 spsk blødt smør
1 springform, ca. 22 cm i diameter
2 spsk sigtet speltmel

 

Dej:

100 g mandler
50 g sigtetsigtet speltmel
1 tsk bagepulver
1 stang vanilje
1 økologisk appelsin skal og saft
4 æg
150 g Il Fornaio sukkerrørskrystaller

 

Pynt:
50 g ristede mandelflager
150 g flormelis
2 spsk kacao
2 spsk masala

 

Smelt smørret og pensl en springform ca. 22 cm i diameter. Ryst den med speltmel og bank løs mel ud.

Hak mandlerne meget fint, evt. i en foodprocessor eller minihakker. Bland mandlerne med sigtet speltmel og bagepulver. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Riv appelsinskallen fint og pres saften af appelsinen. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med sukker, vaniljekorn og appelsinskal til hvidt og luftigt skum. Pisk æggehviderne stive. Vend melblandingen i æggeblommeskummet og vend æggehviderne i dejen. Kom dejen i springformen og bag kagen ca. 25 minutter ved 175 grader.

Brun mandelflagerne i ovnen til de er gyldenbrune.

Lad kagen køle af i formen. Løsn ringen, fjern bunden og læg kagen på et fad.

Rør flormelis, cacao og masala sammen til glasur, bred den over kagen og drys med mandelflager.