MENU

Opskrifter / Bagværk

Luna di limone med rosmarin og mascarpone

2 måner á ca. 6 stk.
Luna di limone med rosmarin og mascarpone

Luna di limone

200 g smør

200 g flormelis

4 æg

200 g italiensk hvedemel tipo 00 Il Fornaio

1 ½ tsk. bagepulver

revet skal og saft af 2 økologiske citroner

3 kviste frisk rosmarin

Mascarponecreme

250 g mascarpone

2 spsk. flormelis

korn af 1 stang vanilje

saft af ½ økologisk citron

3 kviste frisk rosmarin

2 spsk. flormelis

revet skal af 1 økologisk citron

Luna di limone

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen.

Sigt hvedemel med bagepulver og rør det i dejen. Riv skallen af citronerne og kom i dejen sammen med citronsaft og hakket rosmarin.

Fordel dejen i en smurt springform ca. 22 cm drysset med mel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

Halver kagen så du har to måner.

Mascarponecreme

Rør mascarpone med flormelis, vaniljekorn og citronsaft og fordel cremen på kagen.

Pynt kagerne med rosmarinkviste drysset med flormelis og reven citronskal.