MENU

Opskrifter / Bagværk

Koldhævet speltbrød med græskarkerner    

1 brød
Koldhævet speltbrød med græskarkerner    

1 dl + 2 spsk græskarkerner
15 g gær
3½ dl koldt vand
1½ Il Fornaio Middelhavssalt
2 spsk Il Fornaio jomfruolivenolie
200 g  sigtet speltmel
250 g Il Fornaio fuldkornsdurummel

Rist 1 dl græskarkerner på en tør pande til de bliver mørke og dufter. Lad dem køle af på en tallerken. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, olie, speltmel og durum og rør dejen grundigt sammen. Rør de ristede græskarkernerne i dejen. Dæk skålen med køkkenfilm og lad dejen hæve i køleskabet natten over.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den glide ud på et viskestykke drysset med durummel. Fold viskestykket om dejen og lad den stå til den har stuetemperatur. Varm ovnen op til 230 grader med en bagesten, en bageplade eller en varm jernplade (fx låget til en jerngryde). Vend dejen forsigtigt ud på den varme bagesten, bageplade eller jernplade. Drys græskarkerner på toppen og bag brødet ved 230 grader i ca. 25 minutter til det lyder hult når man banker det i bunden. Lad brødet køle af på en bagerist.

TIP:
Sprød skorpe: Stil en bradepande nederst i ovnen og hæld 1/2 liter vand i. Dampen er med til at give brødet en sprød skorpe.