Opskrifter / Bagværk

Grydebrød med soltørrede tomater og rosmarin

1 brød
Grydebrød med soltørrede tomater og rosmarin

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk. middelhavssalt
  • 1 dl extra jomfru olivenolie
  • 50 g hakkede soltørrede tomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 200 g fuldkorns durumhvedemel
  • 100 g durummel
  • ca. 300 g Italiensk hvedemel Tipo 00
  • lidt exstra jomfru olivenolie til pensling

Dag 1

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, halvdelen af olien, hakkede soltørrede tomater og hakket rosmarin.
  • Rør fuldkornsdurum hvedemel og durummel i væsken. Kom dernæst Tipo 00 hvedemel i og ælt dejen længe ca. 10 min. på en røremaskine.
  • Dryp resten af olien over dejen og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

 

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet.
  • Stil en støbejernsgryde med låg i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmeluft. Når ovnen er varm, tages gryden ud af ovnen. Pensl gryden med lidt olie.
  • Lemp forsigtigt dejen over i den varme gryde. Drys med lidt mel. Læg låg på gryden og stil gryden tilbage i den varme ovn. Bag brødet i ca. 30 min.
  • Tag låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 12 min. til det er sprødt.
  • Afkøl brødet i gryden, inden det vendes ud.