Opskrifter / Brug brødet

Frittatta med foccacia

4 personer
Frittatta med foccacia

1 løg
1 zucchini
250 g solmodne tomater fx cherry- eller dadeltomater
100 g babyspinat
8 æg
70 g parmesanost
1 dl ricotta
70 g parmaskinke
1 spsk Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
1 fed hvidløg

Il Fornaio Middelhavssalt
Peber

1 Il Fornaio Focaccia brød

Hak løget. Halver zucchinien på langs og skær i skiver. Skyl tomaterne. Skyl spinaten og slyng den tør.

Pisk æg med reven parmesanost og ricotta. Krydr med salt og peber.

Varm olien på en pande som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg og zucchini et par minutter. Tilsæt tomater og spinat og vend rundt til spinaten falder lidt sammen. Hæld æggemassen på panden. Vend rundt, så fyldet fordeler sig. Fordel parmaskinken i æggemassen.

Stil panden i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min. til den er gylden.

Server fritatta med focaccia og evt. salat.

TIP Frittata kan også tilberedes i et ovnfast fad. Klargør og steg grøntsagerne og fordel dem i fadet med æggemasse og parmaskinke og steg i ovnen.