MENU

Opskrifter / Bagværk

Grøntsags Focacciaboller

10 boller eller 1 brød
Grøntsags Focacciaboller

Dej

6 dl vand
20 g gær
2 spsk. Il Fornaio middelhavssalt
2 spsk. Il Fornaio ekstra jomfru olivenolie
1 kg Il Fornaio Hvedemel Tipo 00
2 spsk. Il Fornaio ekstra jomfruolivenolie

 

Fyld

½ dl Il Fornaio ekstra jomfruolivenolie
8 gulerødder med top
1 lille potte frisk oregano
300 g cherrytomater på stilk
3 kviste frisk rosmarin
2 tsk. Il Fornaio Middelhavssalt

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie og rør mel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt, indtil den er fast og ikke længere klæber til hænderne. Læg dejen i en større skål og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Del dejen i 16 stykker, tril til boller. Rul dejen ud med kagerulle til de har en diameter på ca. 8 cm. Fordel bollerne på to stykker bagepapir og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

Tænd ovnen på 220 grader og lad en bageplade blive i ovnen, til den er godt varm.

Skær top og ca. 2 cm af gulerødderne – det er dem du skal bruge. Hak rosmarin.

Pensl overfladen med olivenolie og fordel gulerødder med top og oregano på halvdelen af brødene – tryk gulerødderne godt ned i dejen. På den anden halvdel af brødene fordeles tomater og rosmarin. Krydr med salt og lad brødene hæve yderligere ca. 20 min. Løft forsigtigt brød med bagepapir over på den varme bageplade og bag brødene og i 12- 15 min. til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.