Opskrifter / Pasta

Cacio e Pepe

4 Personer
Cacio e Pepe

400 g Il Fornaio Linguine
1 spsk. hel sort peber
1 spsk. smør
100 g revet pecorino
100 g revet parmesanost
Il Fornaio Middelhavssalt

Kog pastaen næsten som angivet på emballagen. Men kun til den er halvt færdigt. Afdryp og gem pastavandet.

Knus peberet i en morter. Rist peberet på en tør pande, der er stor nok til at rumme pastaen. Tilsæt smør og lad det bruse op. Tilsæt et par spsk. pastavand. Skru ned og tilsæt pastaen.

Spæd nu løbene til med pastavand, mens pastaen koger færdigt på panden. Lidt som når man laver risotto. Kog til pastaen er al dente.
Tilsæt osten lidt af gangen, mens der røres. Tilsæt evt. også lidt mere pastavand, så retten bliver lækker og cremet. Smag til med salt og server straks.