Opskrifter / Brug brødet

Bruschetta con carciofi e carpaccio de lombo

4 personer
Bruschetta con carciofi e carpaccio de lombo

10-12 skiver Il Fornaio Siciliana (alt brød kan reelt set bruges – f.eks. også primitivo)
2 fed hvidløg i olie
24 skiver carpaccio de lombo
1 glas grillede artiskokker i olie (de bedste fås i Torvehallerne hos Norcino)
Oregano
Il Fornaio Middelhavssalt og peber

Måske ikke verdens mest indviklede ret. Men er alle de rigtigt gode ting ikke meget enkle. Her en lille bruschetta med grillede artiskokker og tynde skiver mørbrad, som har undergået samme process som skinkerne. Faktisk er denne fra Emilia-Romagna, hvor også parma skinkerne produceres. Så det var også for at løfte sløret, for at der bliver produceret mange forskellige andre forædlede produkter en bare skinken, som rigtigt mange af os kender. Herudover blandt andet coppa, som laves af nakken, guanciale fra kæberne og lardo som er spæk. De ville alle være glimrende herpå, hvilket selvfølgeligt skinken også ville. Når du alligevel er mentalt i Emilia-Romagna, så er det også værd at prøve den lokale vin – Lambrusco, som også er navnet på druen. Det kan klinge
faretruende i manges ører, da vi oftest har oplevet den, som alt for billig vin fra supermarkedet. Men det er i de fleste tilfælde (de alt for billige ikke indregnet her) enten en mousserende rosé eller rødvin, som gør sig rigtigt godt i sommervarmen. Besøg din lokale vinhandel og giv den røde mousserende et skud sammen med disse nemme bruschettas.

Brødet steges sprødt i olivenolie og lægges på fedtsugende papir. Skiverne gnides med råt hvidløg, for at give et hint af hvidløg uden det bliver overdøvende. Placer grisen og artiskokkerme herpå. Top op med oregano, salt, peber og lidt olivenolie.