ØLBRØD

PANE ALLA BIRRE

 

 

30 g gær

50 g IL FORNAIO sukkerrørskrystaller

6½ dl øl – gerne en mørk variant som Stout

400 g IL FORNAIO hvedemel, tipo 00

600 g IL FORNAIO durummel

30 g IL FORNAIO middelhavssalt

 

Opløs gær og sukker i øllet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen – gerne i røremaskine. Drys mel over dejen og lad den hæve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

 

Ælt herefter dejen godt igennem og form 6 kugler af dejen. Læg de 6 dejkugler i en rundform (1 i midten og 5 rundt om). Drys med mel og lad brødet hæver til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter) – de vil hæve ind i hinanden. Bag brødet i 25-35 minutter ved 225 ° og lad det derefter afkøle på en bagerist.